Bilen

Ger dig koll på att köpa, sälja och äga bil

Äga bil

Vår bilexpert tipsar om bilförsäkringens okända förmåner. Och det här måste du ha koll på när du ska övningsköra med din tonåring. Missa inte heller de nya regler som gäller när du har en hund i bilen.

Filtrering
shadow

Spara pengar genom att ställa av bilen

Det är inte speciellt komplicerat vare sig att ställa av eller på bilen. När bilen är avställd slipper du betala både skatt och trafikförsäkring.

Läs mer här
shadow

Har du koll på vad som ingår i bilförsäkringen?

Här är listan med fem riktigt bra saker som ingår i din bilförsäkring. Självklart så erbjuder vi bärgning och krishjälp – men du kanske inte känner till att försäkringen dessutom inkluderar…

Läs mer här
shadow

Så hjälper du tonåringen att övningsköra

Är det dags att börja övningsköra med din tonåring? Redan från 16 år får ungdomar börja övningsköra. Här är listan på saker som du måste tänka på före premiärturen.

Läs mer här
shadow

Ta hunden med i bilen

Visst ska hunden få följa med i bilen. Men tänk på att säkerheten är lika viktig för hunden som för dig och alla andra i bilen.

Läs mer här
shadow

Se upp för husbilssvindlarna

Nu varnar polis och försäkringsbolag för de nya husbilssvindlarna. Under de senaste åren har många husbilsägare drabbats.

Läs mer här
shadow

Härliga hyrbilsförsäkring

Vardagspusslet riskerar att bli svårt om du tvingas lämna in bilen på verkstad under en längre tid. Trygg-Hansas hyrbilsförsäkring kan rädda situationen.

Läs mer här
shadow

Tips inför däckbytet

Det är lätt att glömma bort när man ska byta däck på bilen. Hur ska däcken förvaras? Och vad är det egentligen för mönsterdjup som gäller? Här finns svaren på frågorna.

Läs mer här
shadow

Så påverkas du av de nya besiktningsreglerna

Inga fler påminnelser om bilbesiktning. Nu måste du själv komma ihåg att boka tid. Och missa inte de nya fördelarna.

Läs mer här
play-button
shadow

Sätt stopp för biltjuvarnas fräcka stöldknep

Det finns knep att skydda sig mot biltjuvarnas nya och fräcka stöldverktyg. Trygg-Hansas motorexpert berättar hur du gör.

Se hela avsnittet här