Bilen

Härliga hyrbilsförsäkring

Det är en mardröm att råka ut för en olycka eller bli påkörd. Även om du inte själv blir skadad så måste bilen in på verkstad. Om du är beroende av att använda din bil varje dag kan en hyrbilsförsäkring vara guld värd.

Ersätter 75 procent av hyrbilskostnaden

Har du tillägget Hyrbilsförsäkring så hjälper försäkringsbolaget dig med en hyrbil om ditt eget fordon blir skadat eller stulet. Trygg-Hansa ersätter 75 procent av hyrbilskostnaden i upp till 65 dagar. Om du inte måste använda bil varje dag utan åker kollektivt ibland så kan du i stället få 150 kronor för varje dag som din bil är på verkstad. Det går dessutom lika bra att kombinera hyrbil och kontantersättning under den tid som din bil repareras.

Hyrbilsförsäkringen gäller både i Sverige och utomlands om din egen bil inte kan användas och skadan är sådan att den ersätts genom din bilförsäkring.

Kombinera hyrbil och kontantersättning

Det går dessutom lika bra att kombinera hyrbil och kontantersättning under den tid som din bil repareras.

– Hyrbilstillägget är de flesta i behov av oavsett hur man använder bilen. Många gånger väljer kunder att prioritera bort detta tillägg för att de inte känner behovet när försäkringen tecknas. Men, när olyckan väl inträffar inser många att de faktiskt inte klarar sig utan bil, säger Stefan Brala, specialist på motorförsäkringar hos Trygg-Hansa, och lägger till:

– Enkla saker, som att storhandla eller skjutsa barnen till diverse aktiviteter, blir svårt utan bil.

Försäkra din bil

Bilförsäkringen skyddar inte bara bilen. Även du som kör och dina passagerare får hjälp om något händer. 

Läs mer och teckna bilförsäkring