Bilen

Ger dig koll på att köpa, sälja och äga bil

Härliga hyrbilsförsäkring

shadow

Det är en mardröm att råka ut för en olycka eller bli påkörd. Även om du inte själv blir skadad så måste bilen in på verkstad och du ska passa tider för lämning och hämtning. Om du är beroende av att använda din bil varje dag kan en hyrbilsförsäkring vara guld värd.

Ersätter 75 procent av hyrbilskostnaden

Har du tillägget Hyrbilsförsäkring så hjälper försäkringsbolaget dig med en hyrbil om ditt eget fordon blir skadat eller stulet. Trygg-Hansa ersätter 75 procent av hyrbilskostnaden i upp till 65 dagar. Om du inte måste använda bil varje dag utan åker kollektivt ibland så kan du i stället få 100 kronor för varje dag som din bil är på verkstad. Det går dessutom lika bra att kombinera hyrbil och kontantersättning under den tid som din bil repareras.

Hyrbilsförsäkringen gäller både i Sverige och utomlands om din egen bil inte kan användas och skadan är sådan att den ersätts genom din bilförsäkring.

Kombinera hyrbil och kontantersättning

Det går dessutom lika bra att kombinera hyrbil och kontantersättning under den tid som din bil repareras.
– Hyrbilstillägget är de flesta i behov av oavsett hur man använder bilen. Många gånger väljer kunder att prioritera bort detta tillägg för att de inte känner behovet när försäkringen tecknas. Men, när olyckan väl inträffar inser många att de faktiskt inte klarar sig utan bil, säger Stefan Brala, specialist på motorförsäkringar hos Trygg-Hansa, och lägger till:
– Enkla saker, som att storhandla eller skjutsa barnen till diverse aktiviteter, blir svårt utan bil.

Få hyrbilen levererad till dig

Genom Hämtservice, som ingår kostnadsfritt i både hel- och halvförsäkringen, kan du få hyrbilen levererad till dig samtidigt som Trygg-Hansa hämtar upp den skadade bilen hemma eller på jobbet och kör den till verkstan. När din bil är reparerad körs den till dig och hyrbilen lämnas tillbaka vid samma tillfälle. Smart, eller hur? Tjänsten finns på flera platser i Sverige, se lista med aktuella orter i faktarutan nedan.

Här finns Hämtservice

Hämtservice finns på följande orter: Borlänge, Borås, Bromma, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Hisings Kärra, Hägersten, Jönköping, Karlskrona, Kungälv, Linköping, Luleå, Malmö, Norrköping, Skellefteå, Skövde, Stockholm, Sundsvall, Tollarp, Torslanda, Trollhättan, Tullinge, Umeå, Uppsala, Varberg, Visby, Västerås, Västra Frölunda, Växjö, Åkersberga, Örebro, Örnsköldsvik och Östersund.

play-button
shadow

Åh nej, en stor repa i lacken! Så slipper du verkstadsstrulet

Suck, någon har skadat din bil och smitit från parkeringen. Att hinna ta bilen till verkstan känns nästan omöjligt. Och hur ska du klara dig utan bilen? Ta det lugnt, det finns hjälp att få.

Se hela avsnittet härarrow
play-button
shadow

Allt om bilbarnstolar

Gör resan trygg och rolig för de yngsta passagagerna. Viktigast är förstås att de sitter säkert i babyskydd, bilbarnstol eller på en bältesstol/kudde.

Se hela avsnittet härarrow