Bilen

Ger dig koll på att köpa, sälja och äga bil

Härliga hyrbilsförsäkring

shadow

Det är en mardröm att råka ut för en olycka eller bli påkörd. Även om du inte själv blir skadad så måste bilen in på verkstad och du ska passa tider för lämning och hämtning. Om du är beroende av att använda din bil varje dag kan en hyrbilsförsäkring vara guld värd.

Ersätter 75 procent av hyrbilskostnaden

Har du tillägget Hyrbilsförsäkring så hjälper försäkringsbolaget dig med en hyrbil om ditt eget fordon blir skadat eller stulet. Trygg-Hansa ersätter 75 procent av hyrbilskostnaden i upp till 65 dagar. Om du inte måste använda bil varje dag utan åker kollektivt ibland så kan du i stället få 100 kronor för varje dag som din bil är på verkstad. Det går dessutom lika bra att kombinera hyrbil och kontantersättning under den tid som din bil repareras.

Hyrbilsförsäkringen gäller både i Sverige och utomlands om din egen bil inte kan användas och skadan är sådan att den ersätts genom din bilförsäkring.

Kombinera hyrbil och kontantersättning

Det går dessutom lika bra att kombinera hyrbil och kontantersättning under den tid som din bil repareras.
– Hyrbilstillägget är de flesta i behov av oavsett hur man använder bilen. Många gånger väljer kunder att prioritera bort detta tillägg för att de inte känner behovet när försäkringen tecknas. Men, när olyckan väl inträffar inser många att de faktiskt inte klarar sig utan bil, säger Stefan Brala, specialist på motorförsäkringar hos Trygg-Hansa, och lägger till:
– Enkla saker, som att storhandla eller skjutsa barnen till diverse aktiviteter, blir svårt utan bil.

Få hyrbilen levererad till dig

Genom Hämtservice, som ingår kostnadsfritt i både hel- och halvförsäkringen, kan du få hyrbilen levererad till dig samtidigt som Trygg-Hansa hämtar upp den skadade bilen hemma eller på jobbet och kör den till verkstan. När din bil är reparerad körs den till dig och hyrbilen lämnas tillbaka vid samma tillfälle. Smart, eller hur? Hämtservice finns på många ställen i landet, se här om den finns på din ort.

Så här smidigt funkar Hämtservice

• Du anmäler din skada till Trygg-Hansa. Du får bekräftelse via sms samt länk till skade-appen om du inte redan laddat ned den.

• Fotografera skadan med mobilen. Appen skickar sen automatiskt bilderna till verkstaden. Det enda du behöver göra är att fylla i mätarställningen.

• När verkstaden fått dina bilder och gjort en besiktning hör de av sig. Ni bestämmer tid för reparation och när du vill ha bilen hämtad. Har du ett hyrbilstillägg så är det hyrbilsfirman som hämtar den skadade bilen och lämnar en hyrbil som du får använda under hela verkstadsperioden.

• Din bil blir hämtad på avtalad tid och du kan följa reparationen via appen. Har du hyrbilstillägg får du också den utkörd i samband med att man hämtar din bil.

• När din bil är färdig får du förslag på tider när vi kan leverera den. Har du haft hyrbil tas den med när du får din egen.

• För att du ska kunna använda Hämtservice måste bilen vara körbar, och skadan ska förstås vara ersättningsbar genom din försäkring hos Trygg-Hansa. Hämtservice går inte att använda om din bil har en motor-, elektronik- eller glasskada. Om du blir påkörd så är det motpartens försäkringsbolag som står för skadehanteringen.

Här kan du läsa mer om hur appen fungerar och på vilka orter Hämtservice finns.

shadow

Härliga hyrbilsförsäkring

Vardagspusslet riskerar att bli svårt om du tvingas lämna in bilen på verkstad under en längre tid. Trygg-Hansas hyrbilsförsäkring kan rädda situationen.

Läs mer här
shadow

Drulle - det där lilla extra i din försäkring

Spilld glass i baksätet, en trasig fönsterhiss eller kanske en liten olyckshändelse när Ikea-kartongen ska pressas in i bagageutrymmet. Då finns drulle där för dig.

Läs mer här