Bilen

Ger dig koll på att köpa, sälja och äga bil

Tips och råd till dig som bilägare

Här kan du läsa om allt från övningskörning till säkerhet för husdjur i bilen.

Filtrering
shadow

Har du koll på vad som ingår i din bilförsäkring?

Här är listan med fem riktigt bra saker som ingår i din bilförsäkring. Självklart så erbjuder vi bärgning och krishjälp – men du kanske inte känner till att försäkringen dessutom inkluderar …

Läs mer härarrow
shadow

Så hjälper du tonåringen att övningsköra

Är det dags att börja övningsköra med din tonåring? Redan från 16 år får ungdomar börja övningsköra. Här är listan på saker som du måste tänka på före premiärturen.

Läs mer härarrow
shadow

Ta med din hund i bilen

Visst ska hunden få följa med i bilen men det finns en del saker du måste tänka på. Säkerheten är lika viktig för din hund som för dig och alla andra i bilen.

Läs mer härarrow
shadow

Se upp! Stölder av husbilar och husvagnar ökar

Nu varnar polis och försäkringsbolag för de nya bedragarna som stjäl husbilar och husvagnar. Under de senaste åren har många ägare drabbats.

Läs mer härarrow
shadow

Tips inför däckbytet

Det är lätt att glömma bort när man ska byta däck på bilen. Hur ska däcken förvaras? Och vad är det egentligen för mönsterdjup som gäller? Här finns svaren på frågorna.

Läs mer härarrow
play-button
shadow

Sätt stopp för biltjuvarnas fräcka stöldknep

Det finns knep att skydda sig mot biltjuvarnas nya och fräcka stöldverktyg. Trygg-Hansas motorexpert berättar hur du gör.

Se hela avsnittet härarrow
shadow

Så tar du hand om bilen för att spara pengar och öka säkerheten

Med rätt underhåll av din bil går det att spara både tid och tusenlappar. Du ökar också säkerheten för dig själv och andra. Här går vi igenom vad du behöver veta när det kommer till verkstad…

Läs mer härarrow
shadow

Spara pengar och minska utsläpp med klimatsmart körning

Kanske är du en av de som kommer att resa mer med bil framöver? Då kan det vara bra att känna till hur du kan minska kostnader och koldioxidutsläpp med mer klimatsmart körning men även hur d…

Läs mer härarrow
Kvinna som sträcker ut hand med bilnycklar.
shadow

Hyra ut bilen – har du koll på vad som gäller?

Det har blivit populärt att hyra ut sin bil till andra privatpersoner. Här kommer några saker du bör känna till kring din försäkring om du ska hyra ut bilen.

Läs mer härarrow
shadow

Så stoppar du den digitala biltjuven

Det blir allt vanligare med bilstölder där tjuvarna använder digitala knep. Läs om vad du behöver känna till och hur du kan undvika att drabbas av dessa stölder.

Läs mer härarrow