Bilen

Ger dig koll på att köpa, sälja och äga bil

5 fördelar med din bilförsäkring

shadow

Det finns försäkringar och så finns det försäkringar. Trygg-Hansas bilförsäkring innehåller en rad bra fördelar som du kanske inte alltid tänker på. Här får du exempel på några av dem.

1. Bärgning. Om du av olika skäl inte kan köra bilen vidare får du hjälp med bärgning till närmaste verkstad. Du och dina passagerare får också hjälp med kostnaden för att ta er hem eller till den plats ni var på väg till. Självrisken ligger på 1 500 kronor, men den kan du få ner till noll om du tecknar vår tilläggsförsäkring Självriskrabatt.

2. Drulle. Trygg-Hansa var först av försäkringsbolagen med att införa Drulle i bilförsäkringen. Drulle hjälper dig om något blir skadat inne i bilen genom en olyckshändelse, till exempel revor i taket eller spill på sätet. Även en tappad bilnyckel och kostnad för bärgning till verkstad om du tankat fel bränsle ersätts av Drulle. Självrisken ligger på 1 500 kronor.

3. Krishjälp. Om du eller någon av dina medpassagerare råkar ut för något som påverkar din psykiska hälsa efter en skada som täcks av försäkringen så kan du få tio besök hos en terapeut eller en psykolog betalda. Här är självrisken dessutom noll kronor.

4. Rättsskydd. Om du skulle hamna i en tvist som måste avgöras i en domstol får du hjälp med advokatkostnader. Trygg-Hansa betalar också motpartens kostnader om du skulle förlora tvisten. Det kan handla om tvister efter en trafikolycka, köp och försäljning av bilen eller en reparation på en verkstad. Självrisken ligger på 20 procent av kostnaderna i fallet (dock lägst 1500 kronor), och det högsta försäkringsbeloppet är 250 000 kronor.

5. Självriskrabatt. En tilläggsförsäkring som är guld värd. Har du helförsäkring så sänks självrisken med 3 000 kronor för vagnskada. Om du tecknat en halvförsäkring så får du med självriskrabatten ersättning för reparationskostnader upp till 3 000 kronor. Självriskrabatten gäller vid skadegörelse, godkänd parkeringsskada och krock med djur. Du betalar heller ingen självrisk vid bärgning med det här tillägget.

shadow

Så hjälper du tonåringen att övningsköra

Är det dags att börja övningsköra med din tonåring? Redan från 16 år får ungdomar börja övningsköra. Här är listan på saker som du måste tänka på innan det är dags att sätta sig bakom…

Läs mer här
shadow

Kan du skillnaden mellan vagnskadegaranti och vagnskadeförsäkring?

När du köper en ny bil så ingår det oftast olika garantier. Men känner du till skillnaden mellan en vagnskadegaranti och en vagnskadeförsäkring? Vår bilexpert reder ut begreppen.

Läs mer här