Bilen

Ger dig koll på att köpa, sälja och äga bil

Köra bil

Det ska vara tryggt och enkelt att köra bil. Våra bilexperter berättar vad du ska tänka på när du har barn i bilen. Och missa inte heller artikeln om vår hämtservice, en tjänst som gör att du slipper en massa besvär när bilen ska på verkstad.

Filtrering
shadow

Drulle - det där lilla extra i din försäkring

Spilld glass i baksätet, en trasig fönsterhiss eller kanske en liten olyckshändelse när Ikea-kartongen ska pressas in i bagageutrymmet. Då finns drulle där för dig.

Läs mer här
shadow

Så här gör du om råkar ut för en viltolycka

Det inträffar runt 48 000 viltolyckor om året i Sverige. Under höstmånaderna är risken för att träffa på vilt på vägarna som störst. Här är tipsen som gör resan tryggare.

Läs mer här
shadow

Oväntad hjälp fixade vardagspusslet

Familjen Lindqvists bil blev påkörd behövde repareras. Men de slapp all stress med verkstadsbesök och oviss väntan. Med hjälp av Hämtservice fick de Volvon körd till verkstaden och kunde…

Läs mer här
play-button
shadow

Se till att ditt barn åker tryggt och säkert

Gör resan trygg och rolig för de yngsta passagagerna. Viktigast är förstås att de sitter säkert i babyskydd, bilbarnstol eller på en bältesstol/kudde. Och råkar de spilla ut milkshaken i…

Se hela avsnittet här
shadow

Hur kör du? Vårt roliga bilspel ger svaret

Nu kan du utmana familjen, vänner och kollegor i vårt nya bilspel – Ratta Rätt. Äntligen kan du få svaret på vem som rattar säkrast.

Läs mer här
play-button
shadow

Åh nej, en stor repa i lacken! Så slipper du verkstadsstrulet

Du upptäcker att någon har skadat din bil och smitit från parkeringen. Att hinna ta bilen till verkstan känns nästan omöjligt. Och hur ska du klara dig utan bilen? Ta det lugnt, det finns…

Se hela avsnittet här
shadow

Så undviker du stenskott

Det smäller till på rutan och stenskottet är ett irriterande faktum. Men det finns några saker du kan tänka på för att minska risken och minimera skadan.

Läs mer här
play-button
shadow

Märkliga skador - som bilförsäkringen täcker

Din bilförsäkring täcker mer än vad du kanske tror. Kolla in de här märkliga skadorna.

Se hela avsnittet här
shadow

Nytt förbud: Olagligt att röra mobilen under bilkörning

Ny lag innebär att du inte ens får hålla i mobiltelefonen när du sitter bakom ratten.

Läs mer här