Bilen

Ger dig koll på att köpa, sälja och äga bil

Åh nej, en stor repa i lacken! Så slipper du verkstadsstrulet

play-button
shadow

Du kommer ut på parkeringsplatsen och upptäcker att någon har kört på din bil. Lacken är skadad och plåten är intryckt. Men ta det lugnt – med Hämtservice kan du få bilen lagad på utan att lämna hemmet.

Parkeringsskador är mycket svåra att skydda sig mot och med bilen på verkstan blir både arbets- och familjeliv ofta betydligt omständligare. Ja, risken är stor att du nickar igenkännande eftersom det inträffar tusentals parkeringsskador varje år. Vad värre är att runt 20 000 smiter från olycksplatsen. Kvar blir du och din skadade bil. Inte ens en liten lapp om vem som har kört på dig…

Frågorna hopar sig. Hur tar vi bilen till verkstan? Hur länge blir den borta? Vem skjutsar barnen till träningarna? Och hur tar jag mig till jobbet?

Ta det lugnt. Med Hämtservice hämtar vi din skadade bil hemma hos dig eller på jobbet, kör den till verkstan och lämnar tillbaka den vid din dörr när skadorna är åtgärdade. Hämtservicen ingår i hel- och halvförsäkringen och kostar inget extra. Tjänsten finns på många platser i Sverige, se lista med aktuella orter i faktarutan nedan.

 

Så här smidigt funkar Hämtservice

• Du anmäler din skada till Trygg-Hansa. Du får bekräftelse via sms samt länk till skade-appen om du inte redan laddat ned den. Här kan du läsa mer om hur appen fungerar.

• Fotografera skadan med mobilen. Appen skickar sen automatiskt bilderna till verkstaden. Det enda du behöver göra är att fylla i mätarställningen.

• När verkstaden fått dina bilder och gjort en besiktning hör de av sig. Ni bestämmer tid för reparation och när du vill ha bilen hämtad. Har du ett hyrbilstillägg så är det hyrbilsfirman som hämtar den skadade bilen och lämnar en hyrbil som du får använda under hela verkstadsperioden.

• Din bil blir hämtad på avtalad tid och du kan följa reparationen via appen. Har du hyrbilstillägg får du också den utkörd i samband med att man hämtar din bil.

• När din bil är färdig får du förslag på tider när vi kan leverera den. Har du haft hyrbil tas den med när du får din egen.

• För att du ska kunna använda Hämtservice måste bilen vara körbar, och skadan ska förstås vara ersättningsbar genom din försäkring hos Trygg-Hansa. Hämtservice går inte att använda om din bil har en motor-, elektronik- eller glasskada. Om du blir påkörd så är det motpartens försäkringsbolag som står för skadehanteringen.

Hämtservice finns på följande orter: Borlänge, Borås, Bromma, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Hisings Kärra, Hägersten, Jönköping, Karlskrona, Kungälv, Linköping, Luleå, Malmö, Norrköping, Skellefteå, Skövde, Stockholm, Sundsvall, Tollarp, Torslanda, Trollhättan, Tullinge, Umeå, Uppsala, Varberg, Visby, Västerås, Västra Frölunda, Växjö, Åkersberga, Örebro, Örnsköldsvik och Östersund.

shadow

Oväntad hjälp fixade vardagspusslet

Familjen Lindqvists bil blev påkörd och behövde repareras. Med hjälp av Hämtservice fick de Volvon körd till verkstaden och kunde själva ratta en hyrbil under hela reparationstiden.

Läs mer härarrow
shadow

Succéspelet är tillbaka med nya utmaningar

Vårt roliga mobilspel avslöjar vem som är tryggast bakom ratten. Nu väntar nya utmaningar med mörkerkörning, vilt och andra överraskningar. Håller du måttet?

Läs mer härarrow