Bilen

Ger dig koll på att köpa, sälja och äga bil

”Med Fotobesiktning fixades bucklan enkelt och snabbt”

shadow

Peder Lundkvist satt i bilen utanför en skola söder om Stockholm och det var trångt på gatan. Plötsligt började bilen framför honom att backa för att göra plats för mötande trafik – och det var då det small.

– Bilen framför backade in i mig, men det var dessbättre en ganska lätt påbackning. Men eftersom den hade en dragkrok så räckte det för att trycka in grillen på min bil, säger Peder Lundkvist.

Peder granskade skadan på plats, bytte kontaktuppgifter med den inblandade bilisten och tog mobilbilder av skadorna. Det var när han skulle göra en skadeanmälan till Trygg-Hansa som han upptäckte att det finns en service som heter fotobesiktning.

– Det visade sig att jag kunde skicka mina mobilbilder av skadan med hjälp av Trygg-Hansa-appen direkt till en bilverkstad som bedömde vad som behövde åtgärdas på min skadade bil. Det var väldigt enkelt – och jag slapp att köra bilen till verkstaden för att göra en skadebesiktning.

Snabb hjälp att åtgärda skadan

Fotobesiktning innebär att en av Trygg-Hansas verkstäder tittar på bilderna och erbjuder en tid för att åtgärda skadorna.

– Det är alltid frustrerande att drabbas av den här typen av skador. Det tar ju tid att behöva åka till en verkstad för att visa upp skadan, speciellt i Stockholmsområdet där det alltid är så mycket trafik.

Och det är enkelheten i kombination med att tjänsten spar tid som Peder uppskattar.

– Efter mobilbesiktningen fick jag en tid hos en karossverkstad som bytte ut grillen. Hela försäkringsärendet gick väldigt smidigt, tycker jag.

Så här fungerar fotobesiktning

Fotobesiktning innebär att du fotar din skadade bil och skickar bilderna till en verkstad som bedömer vad som behöver åtgärdas. Du slipper alltså köra bilen till verkstaden.  Du kan välja fotobesiktning om du anlitar en verkstad som erbjuder det. För att fota och skicka in bilderna behöver du ladda ned Trygg-Hansa-appen i din telefon.

Foto: Samir Soudah

play-button
shadow

Så lyckas du på bilverkstaden

Tom Holmberg, Trygg-Hansas motorexpert, har sett fler bilverkstäder än de flesta andra. Häng med bakom kulisserna så berättar han vad som händer med din bil vid en försäkringsskada.

Se hela avsnittet härarrow
shadow

Så säljer du bilen snabbt, tryggt och enkelt

Följ våra expertråd så kan du sälja din begagnade bil tryggt och till rätt pris. Det handlar om så mycket mer än att bara erbjuda en nytvättad bil.

Läs mer härarrow