Bilen

Ger dig koll på att köpa, sälja och äga bil

Hur kör du? Vårt roliga bilspel ger svaret

shadow

Nytt mobilspel avslöjar vem som kör säkrast. Äntligen kan du ta reda på vem som hör hemma bakom ratten. Utmana familjen, vännerna och kollegorna i heta bildueller.

Är det du, din sambo, kollegan eller mamma som ska ratta bilen? Eller så är det kanske bäst att låta tonåringen ta hand om bilnycklarna en gång för alla.
Vågar du ta reda på svaret? Med vårt nya spel kan du avgöra om du har fingertoppskänsla, reaktionsförmåga, kunskap och koll på vad som gäller i trafiken i dag. Eller om det är dags att fräscha upp kunskaperna.

• Har du koll på den obevakade järnvägskorsningen?
• Vad som gäller på 30-sträckan?
• Och så är det här med högerregeln…

Du får testa din körtalang i en utmanande stadsmiljö, med många av de trafiksituationer som du möter i verkligheten. Om du krockar så är spelet slut – men kan få extra liv genom att svara på några frågor.

Men vi på Trygg-Hansa vet att verkligheten kan vara betydligt allvarligare än i spelets värld. Till exempel krockar nära 90 000 av våra kunder varje år och det kan vara allt från små plåtskador till betydligt allvarligare trafikolyckor. Vanligast är att man kört på ett parkerat fordon eller kört in i en annan bil bakifrån. Det gäller alltså att vara uppmärksam och hålla avstånd både i verkligheten och i spelet.

Vi hoppas att spelet ger dig en stunds avkoppling och nöje – men också att du och dina medspelare reflekterar över de utmaningar som vi dagligen möter i trafiken.

Testa vårt roliga mobilspel Ratta Rätt redan nu!

shadow

Har du koll på vad som ingår i bilförsäkringen?

Här är listan med fem riktigt bra saker som ingår i din bilförsäkring. Självklart så erbjuder vi bärgning och krishjälp – men du kanske inte känner till att försäkringen dessutom inkluderar…

Läs mer här
shadow

Allt om bilgarantier

Vilka garantier ingår när jag köper en ny bil? Vår bilexpert förklarar vad nybilsgaranti, vagnskadegaranti och rostskyddsgaranti betyder. Och så får du tips om vilken garanti du ska fråga…

Läs mer här