Så lyckas du på bilverkstaden
Trygg-Hansas motorexperter, har sett fler bilverkstäder än de flesta andra. Häng med bakom kulisserna så berättar han vad som händer med din bil vid en försäkringsskada.
Ett besök i bilverkstaden kommer sällan som en glad överraskning. Du har kanske råkat ut för en parkeringsskada, blivit påkörd eller så har bilen drabbats av någon annan skada som kräver att du lämnar in den på en verkstad.
När du har råkat ut för en skada på din bil så måste du först boka tid hos en verkstad som kontrollerar skadorna. Det är också verkstaden som upprättar en skadekalkyl som de skickar till försäkringsbolaget.
När försäkringsbolaget har sagt sitt så är det dags att åtgärda skadorna. Efter slutförd reparation så kommer bilverkstaden att ge dig ett dokument som visar vilka detaljer på din bil som är ersatta, nya reservdelar och om några delar har blivit lackerade. Det här är ett viktigt dokument som du ska spara. Om du upplever några problem med din bil efter en reparation så ska du åka tillbaka och berätta om dina upplevelser.
Och tänk på att fordonsreparationer omfattas av garantier, precis som alla andra varor och tjänster som du köper.
Det är inte svårare att reklamera en bilreparation än ett kylskåp som har gått sönder inom garantitiden. Men ta med dig reparationsdokumentet, då kan verkstaden se när och vad som har åtgärdats på din bil. Och passa på att ställa frågor och lära dig lite nytt om din bil när du hämtar den efter en försäkringsreparation.
Tips! Spar tid – använd fotobesiktning
Om du vill spara tid så kan du använda en tjänst som heter fotobesiktning, en nyhet från Trygg-Hansa. Fotobesiktning innebär att du tar några mobilbilder av din skadade bil och skickar bilderna till en verkstad som bedömer vad som behöver åtgärdas. Du slipper alltså köra bilen till verkstaden för besiktning. Du kan välja fotobesiktning om du anlitar en verkstad som erbjuder det. För att fota och skicka in bilderna behöver du ladda ned Trygg-Hansa-appen i din telefon.
Försäkra din bil
Bilförsäkringen skyddar inte bara bilen. Även du som kör och dina passagerare får hjälp om något händer.