Bilen

Drulleskydd - det där lilla extra i din försäkring

Tappat bilnyckeln, tankat fel bränsle eller spillt glass på sätet? Ibland klantar man sig lite och det är helt mänskligt. Det är just då som ett drulleskydd kommer till undsättning.

Drulle ger dig ersättning om något oförutsett händer i bilens kupé eller om du blir av med dina bilnycklar. Det ingår alltid i Trygg-Hansas hel- och halvförsäkring.

Kanske har du fått en reva i bilens innertak när du lastat in den nya bokhyllan från Ikea? Haft annat i tankarna när du fyllt på bränsle och tagit fel drivmedel? Visst svär man. Men drulleförsäkringen hjälper ju dig tack och lov när sånt där händer.

Vilka är de vanligaste skadorna som ingår i ett drulleskydd?

– Feltankning och förlust av bilnyckeln är absolut vanligast, men också spill på bilklädseln och revor i innertaket förekommer ofta, berättar skadespecialisten Helene Wilson.

Drulle ersätter både kostnad för bärgning till verkstad och rengöring av tank om man skulle ha hällt i fel bränsle. Likaså får den som till exempel råkar tappa sin bilnyckel ner i en gatubrunn en ny nyckel. Trygg-Hansa ser också till att den försvunna bilnyckeln avkodas.

Värt att tänka på är att skador som uppstår om du exempelvis krockar med ett djur eller kör på en lyktstolpe inte ersätts av drulleförsäkringen. Då kan du i stället få ersättning för vagnskada som finns med i helförsäkringen.

Försäkra din bil

Bilförsäkringen skyddar inte bara bilen. Även du som kör och dina passagerare får hjälp om något händer. 

Läs mer och teckna bilförsäkring