Bilen

”Med Fotobesiktning fixades bucklan enkelt och snabbt”

Peder Lundkvist satt i bilen utanför en skola söder om Stockholm och det var trångt på gatan. Plötsligt började bilen framför honom att backa för att göra plats för mötande trafik – och det var då det small.

– Bilen framför backade in i mig, men det var dessbättre en ganska lätt påbackning. Men eftersom den hade en dragkrok så räckte det för att trycka in grillen på min bil, säger Peder Lundkvist.

Peder granskade skadan på plats, bytte kontaktuppgifter med den inblandade bilisten och tog mobilbilder av skadorna. Det var när han skulle göra en skadeanmälan till Trygg-Hansa som han upptäckte att det finns en service som heter fotobesiktning.

– Det visade sig att jag kunde skicka mina mobilbilder av skadan direkt till en verkstad som bedömde vad som behövde åtgärdas på min skadade bil. Det var väldigt enkelt och jag slapp köra bilen till verkstaden för att göra en skadebesiktning.

Snabb hjälp att åtgärda skadan

Fotobesiktning innebär att en av Trygg-Hansas verkstäder tittar på bilderna och erbjuder en tid för att åtgärda skadorna.

– Det är alltid frustrerande att drabbas av den här typen av skador. Det tar ju tid att behöva åka till en verkstad för att visa upp skadan, speciellt i Stockholmsområdet där det alltid är så mycket trafik.

Och det är enkelheten i kombination med att tjänsten spar tid som Peder uppskattar.

– Efter mobilbesiktningen fick jag en tid hos en karossverkstad som bytte ut grillen. Hela försäkringsärendet gick väldigt smidigt, tycker jag.

Så här fungerar fotobesiktning

Fotobesiktning innebär att du fotar ditt skadade fordon och skickar bilderna till en verkstad som bedömer vad som behöver åtgärdas. Du behöver alltså inte köra bilen till verkstaden. För att kunna använda tjänsten behöver du välja en verkstad som har fotobesiktning, i samband med att du anmäler skadan på din bil. Du kan bara använda fotobesiktning som privatperson.

Foto: Samir Soudah

Försäkra din bil

Bilförsäkringen skyddar inte bara bilen. Även du som kör och dina passagerare får hjälp om något händer. 

Läs mer och teckna bilförsäkring