Bilen

Ger dig koll på att köpa, sälja och äga bil

Drulleskydd - det där lilla extra i din försäkring

shadow

Tappat bilnyckeln, tankat fel bränsle eller spillt glass på sätet? Ibland klantar man sig lite och det är helt mänskligt. Det är just då som ett drulleskydd kommer till undsättning.

Drulle ger dig ersättning om något oförutsett händer i bilens kupé eller om du blir av med dina bilnycklar. Det ingår alltid i Trygg-Hansas hel- och halvförsäkring.

Kanske har du fått en reva i bilens innertak när du lastat in den nya bokhyllan från Ikea? Haft annat i tankarna när du fyllt på bränsle och tagit fel drivmedel? Visst svär man. Men drulleförsäkringen hjälper ju dig tack och lov när sånt där händer.

Vilka är de vanligaste skadorna som ingår i ett drulleskydd?

– Feltankning och förlust av bilnyckeln är absolut vanligast, men också spill på bilklädseln och revor i innertaket förekommer ofta, berättar skadespecialisten Helene Wilson.
Drulle ersätter både kostnad för bärgning till verkstad och rengöring av tank om man skulle ha hällt i fel bränsle. Likaså får den som till exempel råkar tappa sin bilnyckel ner i en gatubrunn en ny nyckel. Trygg-Hansa ser också till att den försvunna bilnyckeln avkodas.

Värt att tänka på är att skador som uppstår om du exempelvis krockar med ett djur eller kör på en lyktstolpe inte ersätts av drulleförsäkringen. Då kan du i stället få ersättning för vagnskada som finns med i helförsäkringen.

shadow

Gör så här om du råkar ut för en viltolycka

Det inträffar runt 48 000 viltolyckor om året i Sverige. Under höstmånaderna är risken för att träffa på vilt på vägarna som störst. Här är tipsen som gör resan tryggare.

Läs mer härarrow
shadow

Spara pengar och minska utsläpp med klimatsmart körning

Kanske är du en av de som kommer att resa mer med bil framöver? Då kan det vara bra att känna till hur du kan minska kostnader och koldioxidutsläpp med mer klimatsmart körning men även hur d…

Läs mer härarrow